Imuuppopaisto tarkoittaa raaka-aineiden kuivattamista ja paistamista suljetussa, tyhjiössä.
Tämä paistotapa mahdollistaa raaka-aineiden alkuperäisen värin säilyttämisen ja tuottaa suussa erittäin miellyttävän tunteen.
Perinteinen korkean lämpötilan paisto tapahtuu 160–185 °C:ssa.
Jos tärkkelyspitoisia elintarvikkeita paistetaan tai kypsennetään korkeassa lämpötilassa (yleensä yli 120 °C), kuten leipä, bataatti, taro, peruna jne., syntyy suuri määrä "akryyliamidia", joka on kemikaali, jonka on osoitettu vaikuttavan haitallisesti ihmisiin eläinkokeissa.
Tyhjössä suoritettu paisto mahdollistaa huomattavasti alhaisemman paistolämpötilan, 90–110 °C.
Tyhjössä veden kiehumispiste laskee, ja öljyä käytetään lämmönsiirtovälineenä, jotta raaka-aineen vesipitoisuus voi haihtua, mikä mahdollistaa paiston ja kuivauksen, sekä tekee ruoan rakenteesta rapean.